AIK hockeys gratismatch, där sponsorer och partners
betalar entréavgiften så att publiken kan gå in fritt.

aikhockey.jpg

Vi tog ett snack med Sevve Saberi, ansvarig för publik och marknad på AIK hockey och hur de tänker kring sin så kallade gratismatch, där deras sponsorer och partners betalar entréavgiften så att publiken kan gå in fritt.

Ni har valt att ge er publik möjlighet att säkra upp biljetter genom att endast betala en administrations avgift på 25 kr och boka via nätet, hur tänkte ni?
- Vi ser det som en extremt bra fördel om vi tidigt kan meddela arenan att vi har fullt, samt att vi vill ge dem som betalar och bokar tidigt möjligheten till bättre platser. Sedan är det självklart en fördel att vi ökar vår databas på kunder så att vi kan kommunicera med dem och försöka locka tillbaka dem. En annan möjlighet som vi lagt in i år är att de kan förboka sina 50/50-lotter och ge frivilligt bidrag till AIK hockey.

Kan ni redan nu bedöma om det är en lyckad strategi?
-  Vi la ut en nyhet om det i söndags 31:a januari och har i skrivande stund, 24 timmar senare nästan 1000 biljetter sålda. Vi ser att vi sålt knappt 40 50/50-lotter och lika många har skänkt 20 kr till AIK Hockey. Som ni vet många bäckar små.

Ser du möjligheter att utöka möjligheterna med att t.ex sälja souvenirer, mat och dryck via nätet innan nästa gratismatch?
- Självklart, vi kanske kommer göra det redan till den här. Via ProPublik kan vi enkelt maila alla som bokat några dagar innan matchen och ge dem möjligheten via en ny länk.

Vilken match är det ni kommer att köra Gratismatchen på i år?
- Det är inte förrän den 20:e februari mot Björklöven. Vi har med andra ord möjlighet att fylla Hovet endast genom förbokningar, det vore fantastisk kul och dessutom ge en försmak till det drag vi hoppas vi kan få i Play-off-matcherna.